https://daftpage.s3.amazonaws.com/projects/cl8ifr6n8004p09mja2gyaxlk/assets/10631935-parlatuvier-bay-tobago-zwhk7o.jpg

Stränder

Englishman’s Bay
En av öns mest kända stränder är Englishman’s Bay. Bukten är inte minst känd från boken Robinson Crusoe och stranden är otroligt vacker. Enligt sagan var det precis här som Robinson spolades i land.

Vanligtvis befinner sig de flesta badturisterna på västra Tobago men Englishman’s Bay är väl värt ett besök. Stranden är ganska brant och den halvcirkelformade stranden omgärdas av gröna berg och djungeln som sträcker sig hela vägen ner till sandens början. Överallt ser man tropiska fåglar, enorma albatrosser och färgglada fjärilar. Från djungeln hörs exotiska läten och stämningen är fantastisk. Det blir inte mycket mer paradis-ö än så här. Med tanke på den populärkulturella anknytningen skulle man kunna tro att Englishman’s Bay skulle vara en riktig turistfälla. Men faktiskt så är det knappt märkbart. En liten turist-shop en bit från stranden är det enda som påminner om kommersiella turistintressen, i övrigt känns platsen orörd och bevarad.

Man o’ War Bay
I det nordöstra hörnet av Tobago finner du Man o’ War Bay. Man o’ War Bay är en vacker bukt och strand omgärdad av de tropiska regnskogarna och med papayaträd nere vid strandkanten. Känner du dig hungrig när du solar och badar är det bara att gå upp till de fullastade träden och plocka så många frukter du vill. På Man o’ War Bay är sanden mjuk och len mot fötterna och stranden är nästan en och en halv kilometer lång. Alldeles vid vattenbrynet börjar ett korallrev som utgör boplats för tusentals tropiska och färgglada fiskar, så för snorklaren är Man o’ War Bay en perfekt strand. Runt stranden finns det även gott om sällsamma fåglar som bland annat kolibrier och praktfinkar som flyger runt bland blommorna ovanför stranden.

Korallrev som börjar vid stranden linjen är hem för otaliga tropiska fiskarter och är en sann glädje att snorkling entusiaster. Runt stugorna våra gäster kan också njuta av fågelskådning som blå praktfinkar och kolibrier Sprint från blomma till blomma.

Store Bay
Store Bay kan vara den mest populära stranden som är öppen för allmänheten på Tobago. Många hotell och semesterhus ligger intill stranden och det är i princip alltid gott om folk här. Store Bay är ganska liten, bara runt 200 meter lång, vilket gör att det blir ganska packat med folk. Dåligt om man vill ha gott om plats men kul för den som gillar att titta på människor. Store Bay är utrustad med badvakter som en av få stränder på ön. Det finns även omklädningsrum och toaletter samt flera småshoppar och restauranger om man är hungrig eller törstig. Vattnet här är ganska stilla och det går oftast bra att simma ordentligt. På grund av den stora andelen turister på stranden finns det även gott om försäljare som går runt och erbjuder olika typer av varor. Är du inte intresserad så är det bara att säga nej tack, så lämnar de dig i fred.

Pigeon Point Beach
Ännu en otroligt vacker och populär strand på Tobago som ligger i ett litet naturreservat på sydvästra Tobago i närheten av Crown Point. Man får betala en avgift för att besöka stranden, men det är det helt klart värt. Här finns små barer och caféer där man kan sitta och äta eller dricka något gott i skuggan. Det finns också en stor träbrygga som går ut i vattnet, längst ut på bryggan kan man få skugga under ett stort halmtak.

Castara Beach
En vacker strand som också är hemvist för många små fiskebåtar. Här kan man se när fiskarna kommer i land med sin fångst. Är man känslig för fiskdoft gör man klokt i att lägga sig en bit bort från fiskebåtarna. Stranden besöks ofta av stingrockor och även om det är extremt ovanligt med olyckor så gör man klokt i att se sig för i vattnet. 

Fler resmål: Algarve, Gdansk, Riga