https://daftpage.s3.amazonaws.com/projects/cl8ifr6n8004p09mja2gyaxlk/assets/12941085-ml-p7w4l7.jpg

Sevärdheter

Tobago må vara en liten ö, men sin storlek till trots är den fylld med sevärdheter. Eftersom det är vänstertrafik på Tobago, brukar de flesta föredra att ta taxi än att hyra egen bil för att upptäcka ön. Se till att bestämma priset innan ni hoppar in i taxin för att undvika obehagliga överraskningar. Se också till att ta en taxi där registreringsnumret börjar på "H" (licensierad taxi) istället för "P" (privatperson). Glöm inte att dricks på cirka 10% förväntas. Man kan också stoppa en sk route taxi genom att vinka in den till vägkanten, dessa taxibilar bygger på att man åker med andra passagerare och man betalar också ett pris per person. Ett bra tips är att be att få en taxiförares telefonnummer, så att man enkelt kan ringa efter en taxi var man än är.

Om man inte har något emot vänstertrafik, så är det rätt lätt att köra bil på Tobago, ön är så liten att det är svårt att åka rejält vilse, och det finns bara en handfull vägar att åka på. Men det gäller att vara koncentrerad när man kör, för rätt vad det är dyker det upp ett stort hål i vägen som man får parera.

Det går också regelbundet bussar mellan Scarborough och Crown Point samt mellan Plymouth och Roxborough. Bussarna är billiga, men ofta knökfulla. I teorin ska bussarna gå en gång i timmen, men som med så mycket annat på Tobago, så kan man få vänta...

Windward Road
På sydsidan av Tobago ligger Windward Road. Det är en slingrig väg längs Atlantkusten. På Atlantsidan av ön är det inte alls som Stilla havsdelarna. Atlanten är grå, mörk och lite skräckinjagande. Det är nästan alltid förbjudet att bada här och havet är farligt. Det är dock en väldigt vacker sträcka att köra och det finns någonting häftigt i Atlantens maffighet och mörker jämfört med de stilla, tropiska stränderna. Längs kusten finner du också ett antal spännande små byar, där turismen knappt gör sig påmind. Speyside är en liten fiskeby på den östra änden av vägen. Husen går i färgglada akvareller och bilarna ser ut att vara från generationer bak i tiden. Byborna lunkar omkring i lugn takt och det känns nästan som att tiden stått stilla i lilla Speyside. I ett träd på stranden vid den lilla byn finns även en utmärkt restaurang för en lunchpaus under utflykten. Jemma’s Seaview Kitchen ligger så nära vattnet att stänk från vågorna ibland letar sig in genom fönsterna, men den kryddiga maten är magnifik och ett typexempel på den lokala kokkonsten.

Little Tobago
För den som är miljöintresserad är ön Little Tobago väl värd ett besök. Little Tobago ligger strax nordost om Tobago och är runt en kvadratkilometer stor. Till ön kan man enkelt ta sig med båt från ett flertal olika platser på huvudön. Little Tobago är täckt av skog och utgör en viktig plats för flera exotiska fågelarter då de häckar på ön. Bland annat finner man brun sula, rödnäbbad tropikfågel och tropiktärnor på ön. Många fågelskådare anser att Little Tobago är en av de bästa platserna för att se exotiska fåglar i sitt naturliga habitat.

Havet mellan Tobago och Little Tobago är också en attraktion. Vattnet är ytligt och nedanför breder ett fantastiskt korallrev ut sig med färgglada koraller och fiskar. Många av båtturerna ut till den lilla ön har därför glasbotten så att gästerna kan se vad som sker under båten. Många snorklare och dykare besöker också revet just här.

Rainbow Falls
Efter en liten grusväg in från den södra kustvägen och ungefär 20 minuter vandring kommer man till magiska Rainbow Falls. Mitt i den tropiska regnskogen ligger vattenfallet som genom solen ser ut som en regnbåge. Vandringen till vattenfallet kan vara lite besvärlig, men det är väl värt mödan. Här är det stilla, tyst och otroligt vackert. Allt man hör är det forsande vattnet och de exotiska ljuden från regnskogen.

Vattnet nedanför fallet håller sig relativt svalt och efter en liten vandring i värmen kan ett svalt dopp i den lilla sjön vara precis vad som behövs. Vattnet är genomklart och det känns nästan som att bada i en bassäng som är helt omgiven av regnskog och otrolig natur.

Tobago Forest Reserve 
Denna nationalpark med över 200 fågelarter, är inte bara för de äventyrslystna, här tar man sig lätt runt till fots tillsammans med en guide. Stövlar brukar finnas att låna av guiderna. Området har varit en nationalpark sedan 1776 och är i och med det en av det äldsta nationalparkerna i världen. 

Ligger Tobago för långt bort? Då kanske mysiga Nerja i Spanien kan vara något?